review, Illustration boek Action

Waarschijnlijk hebben jullie ze al voorbij zien komen. De nieuwe creatieve “boeken” van de Action. Boeken die nog geen twee euro kosten, met een populair thema. Kan dit wel iets zijn. Ik vroeg het mij af en daarom geef ik jou deze week mijn mening over de twee boeken. Beginnend met het Illustratie boek.

Goedkope maar mooie vormgeving

Wanneer je het boek in handen hebt valt je meteen op dat het niet echt een boek is zoals je misschien gewend bent. De voorkant en achterkant zijn twee dikke bedrukte stukken karton bij elkaar gehouden door een eenvoudige ringband. Toch ziet het boek er meteen wel heel erg vrolijk uit en belooft het op de voorkant al van alles. Je kan in het boek tips, technieken, voorbeelden en veel inspiratie verwachten.

Wat een vrolijke kleurtjes

Toen ik het boek opende was ik aangenaam verrast. Wat ziet het boek er leuk uit. Prachtige vormgeving, door de vele vrolijke kleuren en foto’s.  Ook lijkt het boek veel tekst te bevatten, iets wat later een beetje tegenviel omdat elke tekst een Nederlandse, Duitse en een Engelse vertaling heeft. Verder is de inhoud gevarieerd. Het laat veel verschillende dingen zien en er is meer dan genoeg ruimte om zelf invulling te geven aan het boek. 

Een plak doe-boek

Maar dan het belangrijkste, de inhoud. Zelf vind ik de inhoud heel erg leuk. Het is misschien niet een boek waarmee je leert hoe je het beste kan illustreren. Maar toch vind ik het een echte aanrader. Zelf gebruik ik het boek het liefst als een soort plak-doe boek. Wanneer ik graag iets creatiefs wil doen maar niet goed weet wat bied dit boek een uitkomst. Het heeft naast de tips namelijk vooral veel leuke opdrachten en heel veel inspiratie. Ideaal wanner je even snel iets wilt maken maar niet goed weet waar je moet beginnen.

Eind oordeel

Ja ik vind dit boek van de Action een hele grote aanrader. Wanneer je even inspiratie zoekt, of even iets creatief wilt doen is dit echt een uitkomst. Misschien zou je dit ook kunnen vinden op internet, maar toch merk ik dat een boek mij eerder motiveert en inspireert. Ik hoop dat de Action dan ook meer van dit soort boeken gaat maken. Misschien eentje voor snail mailen of swappen? Welk boek zou jij graag willen zien? En wat vind jij van dit illustratie boek?

Advertentie

3 gedachtes over “review, Illustration boek Action

    • acrealife zegt:

      Helaas heb ik deze week al een iets drukkere week. En wil ook zelf graag van het mooie weer genieten, vandaar dat ik niet heel veel foto’s er bij heb. Van het handlettering boek (vrijdag online) heb ik geloof ik iets meer foto’s. Verder zal het zeker nog wel voorbij komen op social media. Hoop zelf ook dat de boeken iets beter verkrijgbaar worden bij de Action. Zo jammer dat dit vaak lastig is met populaire producten!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s