Kaartjes maken van oude boeken, agenda’s en tijdschriften

Papierbak creatief gebruiken

Wat doe jij met je oude boeken, tijdschriften en agenda’s? Gooi jij ze zomaar weg, of maak je er iets nieuws mee? Ik vind het altijd leuk om er iets nieuws mee te maken. Ik denk dat we nu het nieuwe jaar net is begonnen we allemaal wel een oude agenda of kalender hebben liggen. Vaak bevatten deze mooie plaatjes of mooi gekleurd papier. Zonde eigenlijk om weg te gooien, daarom laat ik vandaag zien hoe je hier eenvoudig leuke kaarten mee kan maken.

Benodigdheden

Voor deze kaarten heb je maar een paar dingen nodig. Als eerste is dit oud papier. Zelf had ik bijvoorbeeld een oude landleven agenda van mijn moeder en twee kleine boekjes die ik niet meer gebruikte. Verder heb je enkele basis kaarten nodig om het op te plakken. En natuurlijk een schaar en wat lijm!

Knippen maar…

Ik ben vervolgens begonnen met het uit elkaar knippen van de agenda en het boekje. Hierbij knipte ik niet alleen de plaatjes uit, maar ook patroontjes of leuk gekleurde stukken van het papier. Kijk goed wat je nog zou kunnen gebruiken, je kan namelijk meer gebruiken dan dat je denkt! Bovenstaande foto is bijvoorbeeld het resultaat van de eerste drie maanden en een half boekje! En dan is dit nog maar een klein gedeelte wat ik er uit heb geknipt.

Puzzelen

Vervolgens is het tijd om de kaartjes te maken. Ik doe dit eigenlijk vooral op gevoel. Ik pak als eerste een leuk plaatje uit. Vervolgens kijk ik welke papiertjes ik hier leuk bij vind passen. Dan is het puzzelen hoe alles mooi bij elkaar komt, en of je nog leuke stukjes tekst hebt die er bij past. Wanneer je alles bij elkaar hebt uitgezocht hoe je ze alleen nog maar op te plakken.  En dan is je kaartje al weer klaar. Hoe vind jij deze kaartjes geworden? en heb jij al eens op deze manier kaartjes gemaakt?

Advertentie

3 gedachtes over “Kaartjes maken van oude boeken, agenda’s en tijdschriften

  1. smurfige knutselfan zegt:

    Wat een mooie en aparte kaart, jammer dat je maar 1 kaart laat zien.
    Zelfheb ik dit jaar een kerstkaart gemaakt van n oude kerstkaart, paper uit een tijdschrit, lapje mooi stof en vlinder van kant. De ontvanger was er erg blij mee en vond m apart. (Wil je m zie kijk dan op len’s Crafty Life op you tube)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s