Rocky road recept

Elise dingen picknick

Afgelopen zaterdag was ik aanwezig op de Elisedingen picknick. Hierbij kon je als je wou zelf ook wat lekkers meenemen. Ik koos ervoor om zelf in de keuken aan de slag te gaan en maakte rocky road. Een heel simpel gerecht om te maken, maar die toch bij iedereen goed in de smaak viel.

WAT HEB JE NODIG:

  • chocolade
  • mini marshmallows
  • koekjes
  • boter
  • decoratie pennen

Hoe ik mijn rocky road maakte

Om rocky road te maken moet je als eerste chocolade samen met een beetje boter smelten boven een pan met water (au bain marie). Vervolgend meng je dit in een grote pot samen met een vulling naar keuze (meestal marshmallows en koek). Ik koos ervoor om voor de onderkant een laag te maken met pure chocolade en hier boven op een laag te maken met melk chocolade. Voor de vulling gebruikte ik biscuitjes, mini marshmallows en stukjes witte chocolade.

Vervolgens hoef je het alleen maar in een vorm te doen. Belangrijk hierbij is dat je de bodem en zijkanten bedekt met bakpapier. vervolgens kan je het voorzichtig een beetje aandrukken met je handen en een stukje bakpapier om het goed vast te krijgen. Hierna kan je als je wilt op de bovenkant nog enkele versieringen te doen, bijvoorbeeld met wat decoratie stiften. Vervolgens zet je het enkele uren in de koelkast en is je rocky road klaar. 

Zoals je ziet is het echt niet een heel erg lastig recept en heb je het snel in elkaar gezet. Wel ziet het er erg leuk en vrolijk uit, vooral door de roze gekleurde marshmallows. En hoewel het misschien niet een heel erg gezond recept is, is het erg leuk om een keertje te maken bijvoorbeeld voor een picknick!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s