Diy eierdopjes versieren met porselein stiften

Porselein stiften gebruiken

Op het creaevent van Heutink volgde ik al een workshop voor het handletteren op een mok. Super leuk en meteen ontstonden er bij mij allemaal ideeën van wat ik nog meer met de stiften kon doen. Ik kocht dan ook meteen twee pakjes met de porselein stiften en ging er thuis mee aan de slag. vandaag laat ik mijn eerste creatie zien die ik thuis maakte, deze vrolijke eierdopjes. 

Benodigdheden

 • Porseleinen eierdopjes, deze komen van de Xenos
 • Porselein stiften, ik heb twee pakjes van 6 stiften van het merk Edding
 • Oven
 • Schets/printer papier
 • potlood
 • Carbon papier, optioneel
 • Schilder, optioneel

Schetsen en afbeelding kiezen

Ik begon met het schetsen van verschillende afbeeldingen op printer papier. Best lastig, omdat op de eierdopjes geen grote afbeeldingen past. Uiteindelijk koos ik voor dit haasje in een ei. Deze knip je dan uit en plak je samen met een stukje carbon papier op het eierdopje. Het carbon papier leg je hierbij onder de afbeelding met de onbedrukte kant naar onderen. 

Afbeelding kopiëren

Met het carbon papier kan je namelijk afbeeldingen “kopiëren” op een ander oppervlak. Dit doe je door met een potlood over de lijnen heen te gaan. Hierdoor geeft het papier als het ware af, waardoor je de afbeelding terug zal zien op je eierdopje. Dit hoef je natuurlijk niet te gebruiken, maar is zeker een handig hulpmiddel wanneer je iets moeilijkere afbeeldingen wilt gebruiken. 

carbon papier, handig hulpmiddel

Vervolgens kan je met stiften jou afbeelding gaan inkleuren en omlijnen. Zelf doe ik dit door eerst de zwarte lijnen te zetten en hierna kleur toe te voegen. Wanneer je tevreden bent ken je de eierdopjes fixeren door ze af te bakken in de oven. Gebruik hiervoor de aanwijzingen die bij jou stiften staan. Wanneer ze zijn afgebakken kan je eventuele vlekjes en strepen van het carbon papier verwijderen., deze zullen namelijk niet mee bakken. En dan zijn je eierdopjes klaar om te gebruiken.

Heb jij al eens porselein stiften gebruikt? Zo ja, wat heb jij gemaakt?

Advertentie

5 gedachtes over “Diy eierdopjes versieren met porselein stiften

 1. Pingback: Moederdag mok
 2. Esmee zegt:

  Oh wat slim om dat over te trekken, nooit aan gedacht! Ik heb ook eierdopjes met stiften, maar dan van de action. Ik ga eens kijken naar leuke designs want freehand leek me al niet zo’n goed plan.

  Geliked door 1 persoon

  • acrealife zegt:

   Ja die tip kreeg ik bij de workshop die ik volgde. Veel makkelijker, haha. Ja zag dat setje ook al eens liggen, toen niet meegenomen en later niet meer te vinden. Als je hem maakt deel je hem dan ook in de facebook challenge bij het thema pasen? Ben wel benieuwd!! 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s