Back to school, Diy agenda

Diy cactus agenda 1.4Back to school

Vandaag het eerste artikel uit mijn back to school serie. Een serie waarin ik verschillende diy’s en meer deel om jou schooljaar goed te laten beginnen. Dit keer laat ik je zien hoe je van een simpele Action agenda een leuke (cactus) agenda kan maken.

Diy cactus agenda

Stap 1, Schets je vorm

Als eerste moet je de basis vorm schetsen op je agenda. Je kunt hiervoor alles tekenen wat je maar leuk vind, ik heb gekozen voor een simpele cactus vorm. Probeer hierbij de lijnen dun op te zetten, dit zorgt er later voor dat je ze niet zo goed meer ziet in het eindresultaat. Ook kan je makkelijker foutje weg werken als je de lijnen niet te zwaar opzet.

Diy cactus agenda 1.2

Stap 2, Egale ondergrond creëren

De tweede stap is om een egale ondergrond te krijgen. Als eerste is het hierbij belangrijk de potloodlijnen lichtjes uit te gummen. Dit zodat je de lijnen nog maar net ziet. Hierna maak je een witte ondergrond voor je tekening. Dit doe je door met witte gesso (Action) de vorm in te kleuren. Probeer hierbij de vormen te volgen en alles te bedekken. Deze witte ondergrond zorgt er voor dat de kleuren die je gebruikt goed overkomen en dat je de potloodlijnen niet meer ziet.

Diy cactus agenda 1.3

Stap 3, inkleuren maar..

Wanneer je de eerste witte gesso laag goed hebt laten opdrogen kan je beginnen met het inkleuren van je tekening. Zelf vind ik het hierbij mooi om per onderdeel verschillende tinten van een kleur te gebruiken om schaduw en licht effecten te creëren. Voor het inkleuren maak ik gebruik van Acrylverf die ik zelf meng tot de kleuren die ik nodig heb.

Diy cactus agenda 1.4

Stap 4, omlijnen

De laatste stap is om je tekening te omlijnen. Teken de lijnen terug die je in het begin getekend hebt en voeg eventueel details toe zoals bij deze tekening de stekels van de cactus. Let hierbij goed op dat de tekening echt goed droog is. Dit omdat als de tekening nog iets vochtig is je fineliner verstopt zal raken met verf. Hierna is je eigen ontworpen agenda klaar.

Advertentie

9 gedachtes over “Back to school, Diy agenda

  1. thehappygirlsblog zegt:

    Owh, wat een schattige agenda zeg, leuk idee! Zelf heb ik al een agenda (waar ik wel echt SUPER blij mee ben, hij is zo gaaf! Het is zeg maar een leren ringband agenda, waar je zelf allemaal dingen en in uit kunt halen.), maar ik denk dat dit ook heel erg gaaf is om toe te passen voor bv. een notitieboekje.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s